Moussaka - LCHF

Serverar: 4 portioner

Ännu en LCHF variant.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 stor hackad lök
  • 2 hackade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 2 små zuccini
  • 1 stor aubergine
  • Instruktioner

    1. Skiva på längden och stek i smör. Lägg i en ugnsfast form.
    2. Stek köttfärs och en lök.
    3. Blanda i 2 hackade tomater, och 1 dl vitt vin. Låt puttra ihop en kvart tillsammans med salt, peppar, oregano, och lite muskot.
    4. På med köttfärsen i formen ovanpå zuccini och aubergine. Häll på 5 dl vispgrädde och massa ost. In i ugnen 40 min 200 º.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (3)

    mammis 21 augusti 2008

    Hur god som helst. Fast jag struntade i vinet och zuccinin. Denna kommer att göras fler gånger 5 stjärnor

    berggrenskan 20 februari 2009

    Jättegod smak, men jag saknar något som "binder" grädden. Kommer nog inte laga denna variant på mousaka igen, då den blev väldigt rinnig.

    perssonlina 18 mars 2009

    Tyckte inte alls om den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben