Moussaka med zucchini

Serverar: 6 portioner

Söt, röd paprika, skivad zucchini och yoghurt ersätter auberginen och skapar därmed en lättare variant på den här klassiska grekiska rätten.

Ingredienser

  • 3 stora röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad stor gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl buljong
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 zucchini, ca 300 g, skuren i ½ cm tjocka skivor
  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 vispade stora ägg
  • 1 dl fint riven smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnens grill på hög värme. Kärna ur paprikorna och dela dem i fjärdedelar. Grilla paprikabitarna cirka 15 minuter tills skalet har svarta blåsor. Vänd dem en gång under grillningen. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna. Skala paprikabitarna.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och lägg i löken. Fräs under omrörning 2-3 minuter. Tillsätt färsen och vitlöken. Bryn köttet och smula det under tiden. Tillsätt buljong, tomatpuré, persilja, kanel, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Sänk värmen och låt puttra 5 minuter. Ta av pannan från värmen.
    3. Lägg hälften av zucchiniskivorna i botten på en smord ugnsfast form. Lägg på hälften av färsen och sen hälften av paprikaskivorna och upprepa tills ingredienserna är slut.
    4. Vispa ihop yoghurt, ägg och resten av saltet och pepparn i en skål. Häll blandningen över moussakan och strö över osten. Gratinera 50 minuter.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben