Söt, röd paprika, skivad zucchini och yoghurt ersätter auberginen och skapar därmed en lättare variant på den här klassiska grekiska rätten.
Ingredienser
3 stora röda paprikor
1 msk olivolja
1 hackad stor gul lök
500 g blandfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl buljong
4 msk tomatpuré
1 msk hackad persilja
1 tsk mald kanel
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 zucchini, ca 300 g, skuren i ½ cm tjocka skivor
2½ dl matlagningsyoghurt
2 vispade stora ägg
1 dl fint riven smakrik ost
Instruktioner
- Sätt ugnens grill på hög värme. Kärna ur paprikorna och dela dem i fjärdedelar. Grilla paprikabitarna cirka 15 minuter tills skalet har svarta blåsor. Vänd dem en gång under grillningen. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna. Skala paprikabitarna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och lägg i löken. Fräs under omrörning 2-3 minuter. Tillsätt färsen och vitlöken. Bryn köttet och smula det under tiden. Tillsätt buljong, tomatpuré, persilja, kanel, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Sänk värmen och låt puttra 5 minuter. Ta av pannan från värmen.
- Lägg hälften av zucchiniskivorna i botten på en smord ugnsfast form. Lägg på hälften av färsen och sen hälften av paprikaskivorna och upprepa tills ingredienserna är slut.
- Vispa ihop yoghurt, ägg och resten av saltet och pepparn i en skål. Häll blandningen över moussakan och strö över osten. Gratinera 50 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)