Mousserande vinbålo

Serverar: 8 portioner

Apelsinjuice, citronläsk och mousserande vitt vin ger en färgrik och festlig bål.

Ingredienser

  • ½-1 dl färska hallon
  • ½-1 dl ätliga blommor, valfritt
  • 3½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk strösocker
  • 1 l kyld citronläsk
  • 70 cl kyld torrt mousserande vitt vin
  • 3½ dl färska hallon, kylda
  • Instruktioner

    1. Börja ett dygn innan bålen ska serveras med att frysa in en form till en tredjedel fylld med vatten tills genomfryst.
    2. Lägg hallon på isen, och eventuellt ätliga blommor, och häll på vatten så att bär och blommor täcks. Frys in tills genomfryst.
    3. Blanda bålen precis innan den ska serveras. Blanda apelsinjuice med socker i en stor bålskål och rör ner 2½ dl vatten.
    4. Häll i läsken och det mousserande vinet försiktigt under lätt omrörning. Lägg i de kalla hallonen. Värm isformen i ljummet vatten och ta ut isringen. Lägg ringen i bålen precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben