Mozartkulor

Serverar: 50 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt julgodis som är enkelt att göra som både ser och smakar lyxigt.

Ingredienser

  • 250 g nougat
  • 400g mandelmassa
  • 200g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Skär nougaten i ca 50 bitar och rulla dem till kulor.
    2. Skär sedan mandelmassan i ca 50 bitar och rulla dem till kulor och platta sedan ut dem.
    3. Sedan så lägger man nougatkula på den plattade mandelmassan och rullar ihop dem så att mandelmassan hamnar utanpå nougaten.
    4. Smält chokladen i vattenbad och rulla sedan kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem torka.
    5. Ett tips är att använda en gaffel när du ska rulla kulorna i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stbcn1122 29 januari 2014

    OJ, så gods de var!!!! Lite pilligt att göra men det var det värt. Uppskattades av alla under julen. En superklar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben