Mozartkulor med pistage och rom

Serverar: 16 portioner

Det finns redan många recept på Mozartkulor bland Matklubbens recept. I detta ingår pistagemandel, rom och florsocker.

Ingredienser

  • 200 g nougat
  • 10 g pistaschmandel
  • 250 g marsipan
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 2 msk rom alt arraksarom
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Skär nougaten i tärningar. Använd en vass kniv. Forma 16 små kulor av nougaten och ställ dem i kylskåpet. Finhacka pistaschmandeln.
    2. Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer eller elvisp tills den är smidig. Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom (alt arraksarom).
    3. Knåda för hand tills allt är väl blandat och marsipanen känns smidig. Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.
    4. Gör en rulle av marsipanmassan. Skär rullen i 16 delar. Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.
    5. Täck nougatkulorna helt med marsipan. Se till att marsipanhöljet är 3–4 mm tjockt. Smält sedan chokladen i ett vattenbad.
    6. Doppa kulorna i chokladen och låt dem stelna på ett galler.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben