Mozartkulor de luxe

Tid: 30 minuter

Härligt "crunchy" mozartkulor med Grand Marnier, apelsincest och krossade cornflakes.

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa (ej marzipan)
  • 1-2 msk Grand Marnier
  • 1 -2 msk pressad apelsin
  • Apesincest av 2 apelsiner
  • 1-1½ dl krossade cornflakes
  • 1 dubbelnougat
  • 100 g Marabou mörk choklad (gärna 70% permium)
  • 100 g Marabou ljus choklad
  • 50 g Marabou vit choklad
  • Instruktioner

    1. Dela dubbenougaten i 24 bitar, sära på bitarna och lägg på en tallrik i kyl/frys.
    2. Knåda ihop mandelmassa, Grand Marnier, apelsincest och pessad apelsin till en ganska kletig massa. Tillsätt de krossade cornflakesen. Låt vila i kyl ca 10 min.
    3. Tag lite "massa" i handen och nyp i en bit nougat, rulla till små fina kulor.
    4. Ställ i kyl eller låt "torka" en 10 min i rumstemperatur.
    5. Smält chokladen i vattenbad och doppa ner kulorna en efter en med en sked och lägg upp på bakplåtspapper. Ställ in i kyl/frys.
    6. Tag ut kulorna ur kyl/frys och ringla smält vit choklad över, (använd gärna en liten strut gjord av bakplåtspapper för att få det snyggt/lyxigt).

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben