Mozzarella med yoghurt, chili och basilika

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

Ingick i dotterns studentbuffé. 3 st mozzarellaostar var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - minipizzor - 1 kycklingbitar - 1 fläskfilébitar - 2 såser, - potatissallad - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar Jag förberedde såsen dagen innan, men bröt osten och dekorerade samma dag som buffén var. Chilin strimlades också dagen innan och fick stanna i kylskåpet under natten.

Ingredienser

  • 500 g mozzarella
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 dl matyoghurt
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Bryt osten i grova bitar och lägg på fat. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Vispa ihop yoghurt med vinäger, olja, salt och peppar. Häll blandningen över osten. Strö på chili och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben