Mozzarellafylld fläskfilé med salami, kokta grönsaker och ris
Lufttorkad skinka eller bacon fungerar också bra till den här rätten istället för salami. Testa den även med andra sorters ost, så får rätten ny karaktär.
Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 ½ krm cayennepeppar
1 msk basilika
1 ½ msk oregano
1 msk smör
125 g mozzarella
100 g salami
2 dl vatten
Ris till 6 personer
4 morötter
400 g kålrot
500 g broccoli
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° och ta fram en stor ugnsform.
- Putsa fläskfilé och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Vispa ihop crème fraiche, 2 dl vatten, tomatpuré, cayennepeppar, basilika, oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en kastrull. Koka upp såsen.
- Smält smör i en stekpanna och bryn fläskfiléerna runtom i två omgångar på hög värme i 3 minuter. Under tiden, skär mozzarella i 6 skivor och salami i grova bitar (spar 6 hela skivor).
- Lägg filéerna i formen och skär 4 djupa snitt i varje filé. Lägg en skiva mozzarella och en salamiskiva (totalt 6 st) i varje snitt.
Häll över den varma såsen i formen och fördela salamibitarna runtom köttet.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Koka ris enl anvisning på förpackningen.
Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull. Skala och skär morötter och kålrot i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter och bitar. Koka grönsakerna i 4 minuter.
- Skär fläskfilén i 6 bitar och häll över såsen från formen i en skål.
Servera med grönsakerna och riset.
Liknande recept
Kommentarer (0)