Mozzarellafylld fläskfilé med salami, kokta grönsaker och ris

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Lufttorkad skinka eller bacon fungerar också bra till den här rätten istället för salami. Testa den även med andra sorters ost, så får rätten ny karaktär.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ½ krm cayennepeppar
  • 1 msk basilika
  • 1 ½ msk oregano
  • 1 msk smör
  • 125 g mozzarella
  • 100 g salami
  • 2 dl vatten
  • Ris till 6 personer
  • 4 morötter
  • 400 g kålrot
  • 500 g broccoli
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° och ta fram en stor ugnsform.
    2. Putsa fläskfilé och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
    3. Vispa ihop crème fraiche, 2 dl vatten, tomatpuré, cayennepeppar, basilika, oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en kastrull. Koka upp såsen.
    4. Smält smör i en stekpanna och bryn fläskfiléerna runtom i två omgångar på hög värme i 3 minuter. Under tiden, skär mozzarella i 6 skivor och salami i grova bitar (spar 6 hela skivor).
    5. Lägg filéerna i formen och skär 4 djupa snitt i varje filé. Lägg en skiva mozzarella och en salamiskiva (totalt 6 st) i varje snitt. Häll över den varma såsen i formen och fördela salamibitarna runtom köttet. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Koka ris enl anvisning på förpackningen. Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull. Skala och skär morötter och kålrot i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter och bitar. Koka grönsakerna i 4 minuter.
    6. Skär fläskfilén i 6 bitar och häll över såsen från formen i en skål. Servera med grönsakerna och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben