Mozzarellafyllda köttfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Otroligt goda köttbärsbiffar med en seg/krämig mozzarellaost i. 450 kalorier per portion med tillbehören

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 125 g mozzarellaost
  • 4 tomater
  • ½ msk olja
  • Tillbehör
  • 4 bakade potatisar
  • Strimlad vitkål
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och vatten och låt stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs, ägg, basilika, salt och peppar och blanda till en smidig färs. Låt osten rinna av och skär den i 8 skivor. Dela färsen i 8 bitar. Tryck in en bit ost i varje färsbit och forma till släta, runda biffar.
    2. Stek biffarna i oljan i en teflonpanna ca 5 minuter per sida. Skölj och halvera tomaterna, låt tomatskivorna steka med vid sidan om biffarna.
    3. Servera de mozzarellafyllda biffarna med tomathalvor, bakadpotatis och strimlad vitkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    netaave 23 april 2012

    Ställer du bara dit tomathalvorna eller vänder du dom också?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben