En raffinerad entré där en bit läcker mozzarellaost sveps in i en bit parmaskinka och kryddas med pesto. Gratinera - och njut!
Ingredienser
2 mozzarellaostar à 125 g
4 tsk pesto
Salt
Vitpeppar
1 röd paprika
1 tsk torkad timjan
4 stora skivor lufttorkad skinka , helst parmaskinka
Instruktioner
Låt mozzarellan rinna av ordentligt och dela varje ost i fyra skivor. Bred pesto på fyra av skivorna och salta och peppra ovanpå. Värm ugnen till 220 grader.
Ansa och skölj paprikan och skär den i små tärningar. Fördela den ovanpå skivorna med pesto. Stöt timjan i en mortel och strö den över.
Täck med de andra mozzarellaskivorna och vira in varje mozzarellapaket i en skinkskiva. Lägg upp på ugnsfasta tallrikar.
Grädda den fyllda mozzarellan i het ugn ca 10 minuter. Placera tallrikarna på underlägg och servera genast. Det passar bra med en grov baguette och en krispig sallad till.
Gott & lättgjort! Gästerna upskattade den och även familjen.
/Marie
Guber2 april 2008
Jättegott och snabblagat !
Denna förrätt använder jag till våren fester!
Tack!/Gullvi
annabu16 januari 2009
Skitgott...jag gjorde det till förrätt ikväll, serverarde det med lite ruccola och några coctailtomater....det kommer att göras fler gånger!
thepixi24 november 2010
Blev bjuden på denna fantastiskt goda förrätt idag. lagom med selta och en fin touch utav den peppriga smaken som ruccolasalladen gav.
En klar favorit som jag kommer att bjuda på .
islgu4 juni 2011
Riktigt smarrigt! Men 10 minuter på hög värme är kanske att ta i om man inte vill att allt ska flyta ut helt. Speciellt om man nu inte orkar fixa det här på separata tallrikar.
Gott & lättgjort! Gästerna upskattade den och även familjen. /Marie
Jättegott och snabblagat ! Denna förrätt använder jag till våren fester! Tack!/Gullvi
Skitgott...jag gjorde det till förrätt ikväll, serverarde det med lite ruccola och några coctailtomater....det kommer att göras fler gånger!
Blev bjuden på denna fantastiskt goda förrätt idag. lagom med selta och en fin touch utav den peppriga smaken som ruccolasalladen gav. En klar favorit som jag kommer att bjuda på .
Riktigt smarrigt! Men 10 minuter på hög värme är kanske att ta i om man inte vill att allt ska flyta ut helt. Speciellt om man nu inte orkar fixa det här på separata tallrikar.