Mozzarellasallad med bresaola

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mild mozzarella och salt bresaola i en underbar sallad, jättegott som en förrätt på bjudningen. Bresaola är saltat, kryddat och sedan torkat nötkött. Tips! Denna rätt pasar som en mellanrätt eller som förrätt. Gärna med en skiva grovt fullkornsbröd.

Ingredienser

  • 2 kulor mozzarella
  • 1 knippa grön sparris
  • ½ slanggurka
  • 10 minitomater
  • ½ rödlök
  • 40 g rucolasallad
  • 2 msk hackad persilja
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g skivad bresaola
  • Instruktioner

    1. Skär mozzarellan i skivor. Koka sparrisen nästan mjuk i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
    2. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ur kärnorna och skär i mindre bitar. Dela tomaterna i klyftor eller halvor. Skär löken tunt.
    3. Blanda grönsakerna med olivolja i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar med mozzarellan och bresaolan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben