Mozzarellasallad med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

En somrig och festlig sallad. Mozzarellan får en spröd och krispig yta av att man panerar den och steker den snabbt. Jordgubbarna ger sötma, mozzarellan ger krispighet och den lufttorkade skinkan ger sälta. Fräscht och gott i 3 härliga smakkombinationer! Servera som en förrätt, tillbehör eller som en lättare lunch eller middag.

Ingredienser

  • 5 dl jordgubbar
  • 1 liter sköljd och ansad sallad, gärna olika sorter
  • ½ kruka basilika
  • Ca 2 msk vit balsamvinäger
  • Ca 1 msk socker
  • 2 bollar mozzarella, á 125 g
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Olja till stekning
  • Ca 200 g lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    1. Skölj jordgubbarna och dela dem i kvartar. Blanda med sallad, finstrimlad basilika, balsamvinäger och socker. Fördela på fyra tallrikar.
    2. Skär mozzarellan i bitar. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Stek mozzarellan hastigt i olja på medelvärme tills den får lite färg.
    3. Fördela osten över salladen tillsammans med den lufttorkade skinkan. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben