Detta är en mycket god och lättlagad paj med knaprig botten och krämig fyllning. Pajen kan varieras på olika sätt beroende på vilken müsli och fyllning som används.
Ingredienser
Pajbotten
1 dl hasselnötter
125 g smör
1 dl müsli
1½ dl vetemjöl
½ dl råsocker
½ dl grovt hackad mörk choklad
Fyllning
1 pkt vaniljvisp, 2½ dl
1 l jordgubbar
½ dl hackade hasselnötter
Instruktioner
Börja med att göra pajbottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna eller finfördela dem i en matberedare med kniven isatt.
Tillsätt smör i bitar, müsli, mjöl, socker och choklad. Arbeta ihop tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
Grädda pajbottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna helt.
Vispa vaniljvispen och bred ut den i pajskalet. Dekorera till sist pajen med jordgubbar och hackade hasselnötter.
Smakvariant: Ett snabbt och gott tips är att fylla pajskalet med jordgubbs- eller citronmousse som enkelt görs på pulver.