Müslipaj med jordgubbar

Serverar: 6-8 portioner

Detta är en mycket god och lättlagad paj med knaprig botten och krämig fyllning. Pajen kan varieras på olika sätt beroende på vilken müsli och fyllning som används.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 1 dl hasselnötter
  • 125 g smör
  • 1 dl müsli
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl råsocker
  • ½ dl grovt hackad mörk choklad
  • Fyllning
  • 1 pkt vaniljvisp, 2½ dl
  • 1 l jordgubbar
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pajbottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna eller finfördela dem i en matberedare med kniven isatt.
    2. Tillsätt smör i bitar, müsli, mjöl, socker och choklad. Arbeta ihop tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
    3. Grädda pajbottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna helt.
    4. Vispa vaniljvispen och bred ut den i pajskalet. Dekorera till sist pajen med jordgubbar och hackade hasselnötter.
    5. Smakvariant: Ett snabbt och gott tips är att fylla pajskalet med jordgubbs- eller citronmousse som enkelt görs på pulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben