20 normalstora formar: Smält 50 g matfett i en kastrull eller mikro. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker pösigt. Blanda samman 3 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och ev. smaksättning. Rör ner blandningen i äggsmeten. Fyll formarna till 2/3 så att muffinsen inte pyser över och baka mitt i ugnen ca 8-10 min på 225 graders ugnsvärme. Stora amerikanska muffinsformar finns nu att köpa i välsorterade butiker och skall då gräddas på 200 grader ca 12 minuter istället. Känn alltid med en sticka att kakan är klar när ingen smet fastnar på den. Överbaka inte för då blir den torr.
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...
Baka muffins- trendigt och enkelt
Vi bakar inte längre sju sorters kakor och har kaffekalas. Istället...
Helt ok grundrecept! Hade i vaniljsocker samt rivet skal av citron o citronsaften. Min som älskade dem.