Muffins med bär eller sylt -
Mums. Värt 1.5 poäng viktväktare. Diabetiker.
Ingredienser
3 ägg
2½ dl hermesetas lättströ
50 g flytande margarin
1 dl lättmjölk
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl bär eller
2 dl osötad sylt som sötas med hermesetas
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader.
Ställ ut muffinsformar på en plåt.
- Vispa ägg och hermesetas lättströ tills smeten är luftig.
Värm mjölk tillsammans med margarin. Vispa ned den avsvalnande mjölkblandningen i äggvispet.
- Blanda ivetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Sikta ned mjölblandningen genom trådsil i smeten.
Rör om till slät smet.
Häll upp smeten till 3/4 i muffinsformarna. Lägg på några bär eller klicka lite sylt på varje muffins.
- Grädda i 12 minuter i mitten av ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...