Muffins med bär eller sylt -

Serverar: 22 portioner

Tid: 15 minuter

Mums. Värt 1.5 poäng viktväktare. Diabetiker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl hermesetas lättströ
  • 50 g flytande margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl bär eller
  • 2 dl osötad sylt som sötas med hermesetas
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
    2. Vispa ägg och hermesetas lättströ tills smeten är luftig. Värm mjölk tillsammans med margarin. Vispa ned den avsvalnande mjölkblandningen i äggvispet.
    3. Blanda ivetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned mjölblandningen genom trådsil i smeten. Rör om till slät smet. Häll upp smeten till 3/4 i muffinsformarna. Lägg på några bär eller klicka lite sylt på varje muffins.
    4. Grädda i 12 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben