Muffins med hackad choklad och tranbär

Serverar: 12 portioner

Muffins kan varieras i det oändliga. Här får de en fin balans av den söta chokladen och de lite syrliga tranbären. 256 kalorier per muffins 10 g fett 5 g protein 37 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • 85 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g mörk choklad, 70%
  • 1½ dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet fint. Smält smöret med mjölk och citronskal i en kastrull, rör ner smörblandningen i äggsmeten.
    2. Bland mjöl, bakpulver och salt i en bunke, tillsätt mjölblandningen till äggsmeten. Hacka chokladen fint, tillsätt den och 1 dl tranbär i smeten. Placera muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt.
    3. Fyll formarna till hälften och toppa med ½ dl tranbär. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben