Muffins med jordgubbar och kanel
Serverar:
12 portioner
Gömd jordgubbsfyllning och krispig kaneltopp.
Ingredienser
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
100 g jordgubbar (går bra med frysta)
1/4 dl socker
Topping
50 g smör
Kanel
Florsocker
Instruktioner
Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med socker och koka upp till en sås. Ställ åt sidan för att svalna.
Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda den ljumma mjölken och smöret, därefter mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Dela smeten i två delar.
Av första hälften: Klicka ut smeten i formar eller muffinsplåt.
Lägg på ca 1 tsk med jordgubbssås. Fördela resten av smeten över såsen i formarna.
Grädda mitt i ugnen i 175 gr. ca 30 minuter. Smält smöret och pensla på de nybakade muffinsen. Pudra över med kanel och florsocker.
Liknande recept
Muffins med äpple och kanel
5
6
Muffins med choklad, nötter och kanel
4
12
Vanliga svenska muffins med jordgubbar i
4.5
12
4
Muffins med jordgubbar, lemoncurd & vit choklad.
4.8
20
6
Cheesecake med smak av kanel
50 min
6
Double chocolate muffins
4.7
15
34
Muffins med saffransfyllning
10-12
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Blueberry muffins
4
20 min
12
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!