Muffins med jordgubbar och kanel

Serverar: 12 portioner

Gömd jordgubbsfyllning och krispig kaneltopp.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 100 g jordgubbar (går bra med frysta)
  • 1/4 dl socker
  • Topping
  • 50 g smör
  • Kanel
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med socker och koka upp till en sås. Ställ åt sidan för att svalna.
    2. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
    3. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda den ljumma mjölken och smöret, därefter mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Dela smeten i två delar.
    4. Av första hälften: Klicka ut smeten i formar eller muffinsplåt.
    5. Lägg på ca 1 tsk med jordgubbssås. Fördela resten av smeten över såsen i formarna.
    6. Grädda mitt i ugnen i 175 gr. ca 30 minuter. Smält smöret och pensla på de nybakade muffinsen. Pudra över med kanel och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben