Muffins med lingon, kokos och choklad

Serverar: 10-15 portioner

Fluffiga smaskiga muffins som ingen kan tacka nej till!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • rivet skal och juice av 1 apelsin (ca 3/4 dl)
  • 2 dl frysta lingon
  • 1.5 dl hackad blockchoklad (ca 100 g)
  • Topping
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
    3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde, apelsinskal och -juice, frysta lingon och chokladen. Smöra och bröa muffinsformarna med kokos. Eller använd engångsmuffinsformar, då behöver de inte smörjas. Fördela smet i 2/3 av varje form.
    4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de känns klara med provnål. För engångsmuffinsformar behövs kortare gräddningstid. Låt dem svalna helt.
    5. Blanda ihop matlagningsyoghurt och florsocker till topping. Bre den i ett jämnt lager på varje muffins. Obs! Det är viktigt att de är helt avsvalnade, annars smälter toppingen.
    6. Klipp ut en schablon i form av en stjärna eller hjärta och pudra med kanel. Toppa med några lingon och ett grönt blad tex. citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben