mumsig kaffe/kex dessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

gott om man gillar kaffe

Ingredienser

  • 4 msk kallt kaffe
  • 1 msk konjak
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl mellangrädde, 27%
  • 1 1/2 dl kesella,10%
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • italienska kex t ex savoiarsi, eller 2 sockerkaksskivor
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    gör så här: 1. blanda kaffe och konjak. dela ägget i gula och vita. vispa äggvitan till hårt skum. vispa gulan och sockret vitt och pösigt. 2. vispa grädden hårt. rör ihop grädde, kesella och rivet apelsinskal. vänd ner den vispade vitan. 3. dela kexen i bitar och lägg hälften i botten på portionsskålarna. droppa över hälften av kaffeblandningen. täck med hälften av äggsmeten och lägg i restrerande kex i bitar. häll över resten av kaffeblandningen och avsluta med restrerande äggsmet . låt stå i kylen i 4 timmar 4. pudra över kakao vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben