Mumsig majsgratäng med fårost

Serverar: 4 portioner

Majsgratäng kan ätas både varm och kall. Som kall passar den dessutom bra som drinktilltugg. Grädda den då dagen innan i en form så den blir ungefär 1,5–2 cm tjock och skär ut kuber som är 2x2 cm.

Ingredienser

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 500 g fryst majs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 300 g fårost eller fetaost
  • Instruktioner

    Mixa alla ingredienser, utom fårosten, i mixer. Smöra en ugnsfast form och grädda 30 minuter i 225 grader. Servera med en mixad grönsallad och fårost.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben