Serverar: 45 portioner
Baka dessa lussekatter och jag lovar att du kommer att få beröm! Jag har själv aldrig misslyckats och jag är verkligen inget proffs.
1)Smula jästen i en degbunke. 2)Smält margarin och tillsätt sedan mjölken i det smälta margarinet.Låt det svalna så det blir fingervarmt! 3)Häll detta sedan över jästen. 4)Tillsätt Kesella,saffranet,sockret,kardemumman,salt och mjölet.Jag brukar börja med ca 18 dl mjöl och så får man hälla i ev några dl till ..Degen ska inte vara kladdig ,och inte fastna i degbunkens kanter när du arbetat den färdig. Degen ska helt enkelt vara smidig. 5)Jäs degen under bakduk i 35-40min. 6)Sätt ugnen på 225grader 7)Baka lussekatter.Jag brukar stoppa i russin i lussekatterna på en gång och trycka in dessa. 8)Lägg lussekatterna med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 35-40 min. Ställ plåten uppepå ugen ,så kommer värmen att jäsa lussekatterna. 9) Pensla med uppvispat ägg. 10)Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 5min 11)Ta ut plåten och låt lussekatterna kallna.Lägg gärna på ett bakplåtspapper över lussekatterna. KLART!LYCKA TILL!!!
Var är mjölet hur mycket
Skulle börja baka dom här och insåg att de inte finns skrivet hur mkt mjöl det ska vara i???? :O
Det står att man börjar med 18 dl ev några dl till:)
Men ska inte mjölet anges som ingrediens? Vilken miss.
Ja flickor, om man läser igenom receptet så framgår det...."börja med ca 18 dl mjöl"...
Får betyg 5 men använde bara 15 dl vetemjöl. Tack för receptet!