Mumsiga lussekatter

Serverar: 45 portioner

Baka dessa lussekatter och jag lovar att du kommer att få beröm! Jag har själv aldrig misslyckats och jag är verkligen inget proffs.

Ingredienser

  • 250 g Kesella = 1 burk (mager kvarg för bakning)
  • 1 g ( 2 paket )saffran
  • 1 1/2 dl socker (om sötare ta 2 dl)
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g jäst= 1 paket
  • 150 g margarin / eller smör
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1)Smula jästen i en degbunke. 2)Smält margarin och tillsätt sedan mjölken i det smälta margarinet.Låt det svalna så det blir fingervarmt! 3)Häll detta sedan över jästen. 4)Tillsätt Kesella,saffranet,sockret,kardemumman,salt och mjölet.Jag brukar börja med ca 18 dl mjöl och så får man hälla i ev några dl till ..Degen ska inte vara kladdig ,och inte fastna i degbunkens kanter när du arbetat den färdig. Degen ska helt enkelt vara smidig. 5)Jäs degen under bakduk i 35-40min. 6)Sätt ugnen på 225grader 7)Baka lussekatter.Jag brukar stoppa i russin i lussekatterna på en gång och trycka in dessa. 8)Lägg lussekatterna med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 35-40 min. Ställ plåten uppepå ugen ,så kommer värmen att jäsa lussekatterna. 9) Pensla med uppvispat ägg. 10)Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 5min 11)Ta ut plåten och låt lussekatterna kallna.Lägg gärna på ett bakplåtspapper över lussekatterna. KLART!LYCKA TILL!!!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (6)

    Wiola 17 november 2008

    Var är mjölet hur mycket

    LatinaMiia 27 november 2009

    Skulle börja baka dom här och insåg att de inte finns skrivet hur mkt mjöl det ska vara i???? :O

    madelius 28 november 2009

    Det står att man börjar med 18 dl ev några dl till:)

    maithab 4 december 2010

    Men ska inte mjölet anges som ingrediens? Vilken miss.

    cayman 5 december 2010

    Ja flickor, om man läser igenom receptet så framgår det...."börja med ca 18 dl mjöl"...

    annsofiem 8 december 2010

    Får betyg 5 men använde bara 15 dl vetemjöl. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben