Munsbitar med ädelost och aprikoser

Serverar: 24 portioner

Perfekt till mingelkvällen med smak av ädelost, aprikos och valnötter.

Ingredienser

  • 1 paket fryst smördeg, ca 250 g
  • Smör till formen
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 50 g riven ädelost
  • 5 torkade aprikoser
  • 24 valnötshalvor
  • 1 muffinsplåt för 12 minimuffins, ca 3 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinspannan.
    2. Kavla ut smördegen lätt och ta ut rundlar med hjälp av ett glas eller kakmått med ca 5 cm i diameter. Nagga rundlarna lätt med en gaffel och tryck ner dem i muffinspannan så degen precis täcker både botten och sidor.
    3. Vispa ihop ägg, grädde och riven ädelost. Hacka aprikoserna och blanda dem med ägg- och ostsmeten. Fyll de degklädda formarna med blandningen och lägg sist en valnötshalva på toppen av varje munsbit.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de puffar upp och får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben