Mustig Bolognese

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mustigt god köttfärssås.

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 200 g kycklinglever
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 800 g passerade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 oxbuljongtärning
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk oregano
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1-1/2 dl vitt vin
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Fräs blandfärs, hackad kycklinglever och tärnat rökt sidfläsk var för sig. Blanda ner allt i en 3 liters gryta. Riv rotselleri och morötter. Finhacka löken. Tillsätt detta i köttfärsen samt resterande ingredienser. Låt små puttra ca 1 timme. Servera med pasta och ett gott rött vin.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben