Mustig färs under potatismostäcke

Serverar: 4 portioner

Favoriträtt med allt i en ugnsform!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 liten zucchini, ca 200 g
  • Olja till stekning
  • Ca 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • Potatismos
  • 8-10 potatisar
  • 2-3 msk grädde
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad timjan
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala löken och finhacka den. Ansa och finhacka zucchinin. Fräs löken i lite olja i en gryta. lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills den får färg. Tillsätt smulad buljongtärning, tomatpuré, pressad vitlök och zucchini och fräs under omrörning ca 3 minuter. Häll i rödvin och vatten. Koka på svag värme ca 25 minuter.
    3. Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten under lock. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen i kastrullen och häll på grädde. Blanda ner ägg och smör och smaka av med salt och peppar. Vänd ner lite hackad timjan.
    4. Lägg färsen i en smord ugnsform. Bred moset över som ett lock. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    5. Servera gratängen med sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben