Mustig gratäng med färs och pasta

Serverar: 4 portioner

Smakar helt gudomligt. Jättegott med rårivna morötter till.

Ingredienser

  • 300g pasta, gärna i skruvform
  • 500g Lammfärs (nötfärs går också bra)
  • 1 Purjolök
  • 1 Aubergine
  • 1 Morot
  • 2 msk Olivolja
  • 1 burk Krossade Tomater
  • 3 msk Tomatpuré
  • 2 dl Köttbuljong av tärning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk Färsk Rosmarin
  • 1 tsk Oregano
  • Gratängsås
  • 2 dl Matyoghurt
  • 2 Äggulor
  • 3 dl Riven Ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enl anvisningarna på pasta paketet och låt den sedan rinna av. Lägg i botten av en ugnsfast form.
    2. Ansa och skär purjon och auberginen i små bitar. Skala moroten och skär den i små bitar. Stek i olja i en stekpanna. Flytta över alltsammans på ett fat.
    3. Lägg färsen i stekpannan och bryn under omrörning tills färsen fått färg.
    4. Lägg i grönsaksbitarna, de krossade tomaterna, tomatpurén och buljongen. Smaksätt med salt och peppar och övriga kryddor. Låt småkoka i 10 minuter.
    5. Bre färsröran över pastan. Rör ihop en gratängsås av matlagningsyoghurt och äggulorna och bre ut över färsen. Strö rikligt med ost över. Baka i nedre delen av ugnen i ca: 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Baddy96 29 oktober 2008

    verkligen supergott! vi kommer garanterat laga den här rätten mååånga gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben