Mustig gryta med ädelost

Serverar: 4 portioner

Det är ädelosten som sätter "piff" på denna gryta.

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • 4-5 morötter, grovt slantade
  • Ett litet blomkålshuvud delat i buketter
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 50-75g ädelost
  • vitpeppar
  • ev salt
  • Buljong
  • 4 dl vatten
  • 1½ tärning oxbuljong
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Börja med buljongen: Koka upp vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka ca 10 minuter.
    2. Skär kycklingfiléerna i grytbitar. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg kött och morötter i buljongen. Låt koka 5 minuter. Lägg i blomkål och låt koka ytterligare 10 minuter.
    3. Blanda mjöl och grädde och häll ner i grytan under omrörning. Låt sjuda någon minut. Smula i ädelosten. Smaka av med vitpeppar och ev salt, tänk på att osten kan vara ganska salt.
    4. Servera med kokt potatis eller ris, vinbärsgelé och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben