Mustig höstsoppa

Serverar: 4 portioner

Fyllig, smakrik och färggrann middagssoppa. Det rökta fläsket ger extra krydda

Ingredienser

  • 750 g blandade rotfrukter, t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka
  • 1 gul lök
  • 8 dl vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 100 g rökt fläsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt creme fraiche eller grädde
  • 1 dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin, gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukter och lök och dela dem i bitar. Mixa rotfrukter och lök, lite i taget i en matberedare Häll hälften av blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 5 min. Mixa soppan slät i en matberedare
    2. Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör i kastrullen. Häll i den mixade soppan, de okokta rotfrukterna, creme fraiche och örter. Låt soppan koka ca 5 min. Smaka av med salt
    3. Servera med bröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben