Mustig kalops

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 8 timmar

Ett recept från österrike på kalops

Ingredienser

  • 2 kg högrev av nöt
  • 4 morötter
  • 4 skivade lökar
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 4 persiljestjälkar
  • 1 kvist timjan ( eller ½ tsk torkad)
  • ½ pressad citron eller 1 msk ättika
  • 4 dl rödvin
  • 2 dl buljong
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet från ben och skär det i tärningar 3-4 cm tjocka. Lägg köttet i en vid skål tillsammans med morötter, krossad vitlök, en av lökarna och kryddor. Slå på vinet och citronsaften och låt köttet stå svalt 6-8 timmar. Rör om då och då. Tag upp köttbitarna ur marinaden och torka dem. Bryn köttet och resten av löken väl i en gryta. Häll buljong, marinaden med grönsaker och kryddor över och låt grytan småputtra under lock tills köttet är helt mört. Serveras med spaghetti, potatis eller ris.
    2. Ett bra tips som jag gör, laga en stor sats.Perfekt att frysa in och ha till kommande middagar. Lycka till!

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben