Mustig kantarelltagliatelle

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • rikligt med färska kantareller
  • 2-3 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 aubergine
  • 1 liten burk gröna oliver
  • 6-8 bitar soltorkade tomater
  • färsk parmesan
  • bladpersilja
  • salt
  • vitpeppar
  • kanel
  • finhackade hasselnötter/valnötter
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1-2 dl rödvin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Finhacka scharlottenlök och vitlök och fräs i olivolja. Stek kycklingfiléerna i större strimlor/bitar i olivolja, salta och peppra och lägg tillsammans med löken. Skär auberginen i mindre kuber och stek dessa i olivolja och salta och peppra. Stek de välputsade och färska kantrellerna i margarin och salta och peppra. Lägg i auberginen och kantareller i kyckling+lök. Hacka oliver och soltorkade tomater grovt och häll dem i kycklingen. Grovhacka även bladpersilja och krydda med en aning kanel. Tillför härefter vätskan samt rönnbärsgelén och låt koka upp ordentligt. Serveras till färsk bred tagliatelle. Garnera rikligt med grovriven parmesan och finhackade hasselnötter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben