Mustig köttfärsgryta med rotfrukter

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Billig och bra en vardag. Lätt att göra och att utöka med med mer grönsaker. Späd med mer buljong och det blir en underbar soppa om det kommer fler till bordet.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 5 morötter
  • 2 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 2 paprikor
  • 9 potatisar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 ½ l vatten
  • 1 krm sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen i en stor gryta. Tillsätt hackad lök, skivad palsternacka och rotselleri. Låt puttra på svag värme tills rotsakerna smält ner. Tillsätt skivade morötter, potatis och paprika och låt puttra några minuter. Tillsätt vattnet och buljongen och koka vidare tills potatisen är mjuk. Krydda efter smak.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6
    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    inordgren 23 oktober 2011

    En riktig höjdare !!! Hela familjen gillade den. Så många nyttigheter. Jag blandade i sötpotatis också. Man kan ju ta det man har och blanda i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben