Mustig köttfärssås med kanel och kakao

Serverar: 6 portioner

Recept på köttfärssås kan man aldrig få för många av. Prova den här som är smaksatt med kakao och kanel.

Ingredienser

  • 900 g blandfärs
  • 1 stor rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 400 g passerade tomater på burk
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 3 msk tomatpuré
  • 2½ dl köttbuljong
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kakao
  • 350 g spaghetti
  • 2½ dl cheddar, grovt riven
  • Instruktioner

    1. Fräs färsen och två tredjedelar av löken i en stor gryta som rymmer minst 3½ liter. Fräs på medelvärme sex-åtta minuter tills färsen är brynt, smula den under tiden. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder.
    2. Tillsätt passerade tomater, krossade tomater, tomatpuré, buljong, chiliflingor, salt, kanel och kakao. Koka upp.
    3. Sänk värmen och låt sjuda svagt cirka 30 minuter tills smakerna blandats och såsen har tjocknat något. Rör om då och då.
    4. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den rinna av. Portionera upp pastan på sex tallrikar. Fördela såsen ovanpå. Strö över ost och resten av löken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben