Mustig kycklingsås

Serverar: 6 portioner

Den här såsen serveras med fördel till mitt recept på "Kyckling à la gås" men passar självfallet också till både gås och kalkon. Den kan förberedas dagen innan. Ur Allt om Mat nr 18/05.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri, ca 75 g
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 dl koncentrerad kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ dl madeira
  • Instruktioner

    1. Skala morot, lök och rotselleri. Skär och hacka dem i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, peppar och vetemjöl. Rör om så att allt blandas väl. Häll i vattnet, litet i taget, under omrörning.
    2. Tillsätt kalvfond och rödvin. Låt såsen sjuda utan lock ca 30 minuter. Sila såsen och smaka av med soja och madeira.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben