Mustig lammgryta med ingefära och saffranscreme

Serverar: 4 portioner

Grytan kan med fördel förberedas i god tid.

Ingredienser

  • 800 g lammgrytbitar med ben av rygg eller bog
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål (ca 150 g)
  • 2 dl rödvin
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ tsk mald kanel
  • 2 tsk salt
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • Saffranscreme
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 kuvert saffran (½ g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • 3 dl råris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet runtom i smöret. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka fänkålen. Låt de båda löksorterna och fänkålen fräsa med köttet ca 2 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under lock 30-40 minuter tills köttet är mört. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i kallt vatten.
    2. Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ingredienserna till saffranscremen.
    3. Servera i djupa tallrikar. Duka med både sked, gaffel och kniv. Klicka på saffranskrämen. Garnera med koriander.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben