Mustig lövbiffspanna

Serverar: 4 portioner

Om det blir över något, blir det perfekt till matlådan på jobbet.

Ingredienser

  • 500 g strimlat nötkött, lövbiff eller biff
  • 1-1½ röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1½ -2 dl rött vin
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk lätt crème fraiche Paprika/chili
  • 1 liten knippe färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla nötköttet (eller köp färdigstrimlat). Hacka paprikan och löken. Stek allt lite lätt, behöver ej bli genomstekt och få färg.
    2. Tillsätt vinet och koka alltsammans i några minuter tillsammans med köttbuljongen.
    3. När köttet är färdiglagat tillsätts matlagningsgrädden. Slå i crème fraichen på slutet och klipp över färsk persilja.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben