Mustig morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Den här vackra morotssoppan har förgyllts med röda linser som gör att den blir krämigare och väldigt nyttig.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 medelstor purjolök
  • 3 msk röda linser
  • 450 g morötter
  • ½ tsk malen koriander
  • 6 dl varm grönsaksbuljong
  • Ca 3 dl mellanmjölk
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Yoghurt
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skiva purjolöken fint. Skala och skär morötterna i skivor. Smält smör i en stor tjockbottnad gryta. Bryn purjolöken försiktigt under lock ca 5 minuter, eller tills den börjar bli mjuk men ännu inte har fått färg.
    2. Blanda i linser, morötter, koriander och bryn ytterligare 2-3 minuter. Rör hela tiden. Häll i buljongen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda ca 20 minuter, eller tills samtliga ingredienser är mjuka.
    3. Låt soppan svalna lite, mixa sedan eller kör i matberedare tills den är helt slät. Häll tillbaka soppan i grytan och tillsätt mjölk tills soppan har den konsistens du önskar. Krydda efter smak med salt och peppar och värm försiktigt tills den är rykande het, men inte kokar.
    4. Häll upp med slev i soppskålar och servera med en klick yoghurt ovanpå och bröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Bappi 17 augusti 2011

    Jättegott och full pott! Koriander fick vara för och jag använde persilja i stället. /kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben