Mustig oxstek

Serverar: 4 portioner

Servera den ört- och vitlökskryddade steken tillsammans med en god sås, ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.

Ingredienser

  • 1 kg benfri högrev
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk konc köttfond
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • ¼ tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 165º. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn steken runtom i olja i en het stekpanna på spisen. Flytta över köttet till en stekgryta med lock, som tål ugnsvärme.
    2. Häll vinet, fonden och vattnet i stekpannan och koka upp. Slå vätskan i stekgrytan. Skala vitlöken och lägg ner den. Tillsätt kryddorna och lagerbladet.
    3. Täck med lock och sätt in grytan i ugnen. Låt köttet långsamt sjuda tills det är riktigt mört, 1 - 1 ½ timme.
    4. Ta upp köttet och sila skyn. Låt köttet vila medan man tillreder en god sås till.
    5. Skär köttet i tunna skivor. Servera t.ex. med potatisklyftor och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben