Servera den ört- och vitlökskryddade steken tillsammans med en god sås, ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.
Ingredienser
1 kg benfri högrev
Salt
Peppar
1 msk olja
2 dl rödvin
1 msk konc köttfond
2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
¼ tsk torkad timjan
1 lagerblad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 165º.
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn steken runtom i olja i en het stekpanna på spisen. Flytta över köttet till en stekgryta med lock, som tål ugnsvärme.
- Häll vinet, fonden och vattnet i stekpannan och koka upp. Slå vätskan i stekgrytan. Skala vitlöken och lägg ner den. Tillsätt kryddorna och lagerbladet.
- Täck med lock och sätt in grytan i ugnen. Låt köttet långsamt sjuda tills det är riktigt mört, 1 - 1 ½ timme.
- Ta upp köttet och sila skyn. Låt köttet vila medan man tillreder en god sås till.
- Skär köttet i tunna skivor. Servera t.ex. med potatisklyftor och kokta grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)