Tycker du att 90 minuter är lång tid? Den här limpan är definitivt värd att vänta på. Ställ äggklockan och gör något trevligt under tiden; läs en bok, lyssna på musik eller varför inte storstäda?
Ingredienser
4 dl vetemjöl
6 dl Philura
150 g rågkross
150 g vetekross
50 g russin
100 g linfrö
175 g sirap
30 g vetekli
½ msk bikarbonat
½ msk salt
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser.
Smöra och bröa brödform med vetekli, lägg degen i formen.
- Grädda i 150 grader ca 90 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Det verkar vara ett gott bröd, men vad är Philura? MVH// Imminn
Jag undrade oxå. Googla på Philura så får du svar. Skrivet av Glutenintolerant.
Philura är en sorts fil, med probiotiska bakterier Acidophilus, bifidus och casei, som är snälla magbakterier. Lycka till med brödet! :)