Mustig philuralimpa

Serverar: 1 portioner

Tycker du att 90 minuter är lång tid? Den här limpan är definitivt värd att vänta på. Ställ äggklockan och gör något trevligt under tiden; läs en bok, lyssna på musik eller varför inte storstäda?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 6 dl Philura
  • 150 g rågkross
  • 150 g vetekross
  • 50 g russin
  • 100 g linfrö
  • 175 g sirap
  • 30 g vetekli
  • ½ msk bikarbonat
  • ½ msk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser. Smöra och bröa brödform med vetekli, lägg degen i formen.
    2. Grädda i 150 grader ca 90 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (3)

    imminn 30 september 2010

    Det verkar vara ett gott bröd, men vad är Philura? MVH// Imminn

    glutenintolerant 30 september 2010

    Jag undrade oxå. Googla på Philura så får du svar. Skrivet av Glutenintolerant.

    sijing 2 oktober 2010

    Philura är en sorts fil, med probiotiska bakterier Acidophilus, bifidus och casei, som är snälla magbakterier. Lycka till med brödet! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben