Mustig portergryta

Lätt att göra

Ingredienser

  • 250 g lövbiff
  • 1 msk smör
  • ½ gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl porter
  • 1 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 msk gelé
  • ½ tsk rosmarin
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Strimla lövbiff fint och bryn i smör i en stekpanna. Skala och skiva lök. Skiva champinjonerna.
    2. Koka upp portern och vatten med tärningen, soya, gele, rosmarin och svartpeppar. Lägg ner kött, lök och svamp. Låt sjuda i 20 minuter.
    3. Vispa i crème fraiche och sjud i 2 minuter.
    4. Servera med pressad potatis och lättkokta morötter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben