Mustig potatis- och majssoppa

Serverar: 6 portioner

Mustig och tjock soppa, chowder, är en nordamerikansk specialitet. I chowder använder man gärna majs som gör soppan smakrik och mättande.

Ingredienser

  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • ½ l vatten
  • ½ l standardmjölk
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 300 g frysta majskorn, tinade
  • Nymald svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk paprikapulver
  • Riven muskot
  • Instruktioner

    1. Kärna ur paprikan och tärna den. Skala och hacka löken. Smält smör i en stor gryta. Lägg i paprika och lök och fräs under omrörning cirka tre minuter tills löken börjar bli mjuk.
    2. Rör ner vetemjöl, salt, buljongtärning och lagerblad. Blanda väl. Rör ner vattnet lite i taget och hetta upp under omrörning tills soppan tjocknat lite.
    3. Blanda ner mjölk och tillsätt potatis och majs. Hetta upp soppan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills potatisen är kokt. Rör om då och då.
    4. Ta upp lagerbladet och släng det. Smaka av med salt och peppar. Rör ner grädden och hetta upp.
    5. Fördela soppan i sex skålar eller stora muggar. Strö på paprikapulver och lite muskot. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben