Mustig potatisgulsch

Serverar: 4 portioner

Lättlagat

Ingredienser

  • 1,2 kg potatis fast sort
  • 250 g gul lök
  • 100 g lättrimmat bogfläsk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 msk tomatpure´
  • 1½ dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm starkt paprikapulver
  • ½ liter köttbuljong eller fond
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken fint skala och skölj potatisen lägg den i kallt vatten och ställ åt sidan skär bort svålen och tärna fläsket fint smält matfettet i en gryta och låt det brynas långsamt tillsätt löken och fräs den glansig på svag värme skala och pressa ner vitlöksklyftorna strö över paprikapulvret och låt det fräsa en stund rör ner tomatpure´och creme fraiche och krydda med salt peppar och papprikapulver häll över buljongen och koka upp häll av vattnet från potatisen och skär i 3cm stora tärningar lägg dom i grytan och låt sjuda under lock i 25 min eller tills potatisen är mjuk finhacka persiljan och blanda ner den i grytan servera med en gog sallad till

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben