Mustig räksås

Serverar: 4-5 portioner

Enkelt och väldans gott.

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 6 stora champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1½ dl lättmjölk
  • 1 msk hummerfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g räkor med skal
  • Instruktioner

    Skala och grov hacka löken. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs lök och svamp utan matfett i en teflonpanna. Pressa i vitlök. Grov hacka tomaterna och rör ner dem och tomatpurén i stekpannan. Låt puttra på svag värme ett par minuter. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Salta och peppra och låt såsen koka upp. Skala räkorna och blanda ner dem i såsen, låt det bli riktigt varmt men inte koka. Servera med tagliatell.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben