Mustig rotsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Den djupröda färgen på soppan känns supernyttig. Variera med de rotsaker du har hemma.

Ingredienser

  • 6 rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 200 g vitkål
  • Smör
  • 1 liter vatten
  • Mörk oxfond (bong) eller 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 msk vinäger
  • Ev salt
  • Ev lite socker
  • Lite gräddfil eller crème fraiche att klicka i soppan när den ligger i tallriken
  • Instruktioner

    1. Riv eller finhacka rotfrukter, lök och kål.
    2. Fräs dem i smör i en stor kastrull. Häll på vatten, buljong, lagerblad och svartpeppar.
    3. Låt soppan sjuda under lock tills allt är mjukt, det tar ca 20-30 minuter. Smaksätt med salt och lite socker.
    4. Klicka i lite crme fraiche eller gräddfil till serveringen.soppan när den ligger i tallriken.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben