Mustig skördegryta

Serverar: 4 portioner

Nu är rotfrukterna som bäst och billigast så passa på...

Ingredienser

  • Olja
  • 400 g fläskkarré eller bog
  • 1 gul lök, stor
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 150 g palsternacka
  • 400 g potatis, fast sort
  • 200 g rotselleri
  • 5 kryddpepparkorn
  • 6 dl vatten, hett
  • 2 dl öl, gärna mörk
  • 1 tärning köttbuljong, gärna Bongs utan tillsatser
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk pepparrot, riven
  • Serveras med
  • 3 dl gräddfil
  • ½-1 msk pepparrot, riven
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Tärna lök, morötter, kålrot, palsternacka, rotselleri och potatis och stek i olja i några minuter utan att det tar färg. Ta upp och ställ åt sidan.
    2. Tärna karrén och bryn den snabbt. Blanda med rotfrukterna. Fyll på med hett vatten och öl. Tillsätt kryddpepparkorn, köttbuljongtärning, salt, peppar och pepparrot. Sjud tills rotfrukterna är mjuka, ca 30-45 minuter.
    3. Serveras med gräddfil smaksatt med pepparrot och ett bröd att suga upp buljongen med.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben