Mustig skogsgryta

Serverar: 4 portioner

Gott i höstmörket

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 2-3 morötter
  • 1 flaska mörkt öl
  • 1 burk kantareller
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 krm peppar
  • 2-3 enbär
  • persilja
  • 1 gul lök
  • 2-3 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar. Blanda öl, soja, tomatpuré, rosmarin och krossade enbär i en gryta och koka samman något. Hacka löken och lägg i grytan tillsammans med köttet. Koka sakta i 45 min. Skär morötterna i slantar och lägg i grytan när det återstår 10 min av koktiden.Fräs kantarellerna och blanda ner i grytan. Häll i grädden. Hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över med hackad persilja vid servering. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben