Mustig svampsoppa

Serverar: 4 portioner

Har du haft svamplycka i skogen, så går det bra att använda blandad svamp.

Ingredienser

  • 200 g champinjoner eller trattkantareller, skivade
  • 1 palsternacka, i tärningar
  • 1 morot, i tärningar
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 3 msk smör
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk, 3%
  • ½ dl madeira, halvtorr
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs svamp, palsternacka, morot, lök och vitlök i en gryta med smör.
    2. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vatten, grädde, mjölk och madeira. Låt soppan koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera soppan med filodegsrullar eller sprödvärmd baguette.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben