Mustig svampsoppa

Serverar: 4 portioner

Underbart gott.

Ingredienser

  • 200 g trattkantareller och/ eller champinjoner
  • 2 palsternackor
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • ½ dl kycklingfond, konc
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • ½ dl torr sherry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör. Tillsätt kycklingfond, tomatpuré, vatten, grädde och sherry. Låt soppan koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid servering.
    2. Servera med nybakat bröd. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben