Mustig tacolasagne för alla

Serverar: 4 portioner

Mustig, härlig och supergod tacolasagne som passar de flesta. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Färssås
  • 200 g torkad sojafärs eller 400 g fryst
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 700 ml krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 påse tacokryddmix, 40 g (kolla så att den är glutenfri)
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 buljongtärning
  • 1 msk mörk sojasås
  • 1 burk majs, á 150 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 3 msk olja
  • 2 msk vetemjöl (använd majsstärkelse istället för vetemjöl för glutenfritt)
  • 2½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 2 dl vatten
  • ½ msk grönsaksbuljongpulver eller ½ buljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ca 300 g lasagneplattor, eventuellt glutenfria
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Färssås: Om du använder torkad sojafärs så sjuder du den först i några minuter i lite vatten. Häll av vattnet och pressa ut vätskan. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olja i en kastrull tills det mjuknar. Skär paprikan i mindre bitar och låt fräsa med löken i några minuter. Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, tacokryddmix, grönsaksbuljong, sojasås, salt och svartpeppar. Vänd ner sojafärsen och låt sjuda i några minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Avsluta med att vända ner majsen.
    3. Bechamelsås: Hetta upp oljan något i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt bubbla med i 1 minut. Vispa nu ner lite grädde och vatten i taget. Krydda med buljong, salt och vitpeppar.
    4. Lägg färssås i botten av en ugnsfast form och varva sedan med lasagneplattor och bechamelsås. Avsluta med ett lager av färssås och bechamelsås.
    5. Gratinera lasagnen i ca 25 minuter eller tills den har fått fint med färg. Servera gratängen med en god sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben