Mustig vinsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och mustig vinsås, som förhöjer vilken kött- eller kycklingbit som helst. Tips! Tänk på att använda ett bra rödvin.

Ingredienser

  • 2 stekfläsk i skivor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 färska timjankvistar
  • 1 msk maizena redning
  • 1 msk färsk och finhackad timjan
  • Instruktioner

    1. Tärna några skivor fläsk och skala och skär löken i tärningar. Fräs fläsk och lök i en kastrull på medelgod värme, några minuter under omrörning. Pressa över vitlöken. Rör om.
    2. Tillsätt rött vin, vatten, smulad buljongtärning, tomatpuré, soja och färsk timjan. Låt såsen sjuda på svag värme under lock 30 min. Dra kastrullen åt sidan.
    3. Innan servering, red såsen med maizena och ge den ett uppkok. Tillsätt finhackad timjan precis före servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    CathrineBarwich 14 december 2009

    Kanon gooood =) Denna sås blev perfekt till min inbakade kalvfile med potatisgratäng../Cathrine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben