Mustiga grytan med färs

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

God gryta att prova

Ingredienser

  • 3 hg köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 liten brk haricot vertes 170 g
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4-5 dl vatten
  • 1-2 paprikor ex 1 röd 1 grön
  • 1-1½ tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 brk tomater, hela eller krossade 175 g
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs och lök. Rör om tills det blir grynigt. Krydda. Lägg i en ugnsfast gryta riset i botten. Sedan bönor, ej spadet, tomater med spad, vatten och buljongtärning. Tillsätt paprikorna skurna i strimlor. Ta bort alla kärnor annars kan det bli beskt. Strö över alltsammans den brynta köttfärsröran. Lägg på locket och låt puttra sakta i ugn, 225 g ca 25min tills riset är färdigt.
    2. Servera med vitt bröd och ost och gärna en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben