Det italienska köket är mest känt för sina olika pastarätter och pizzor, men vi kan också hämta inspiration från Italien när det gäller kötträtter. Dessa biffar med skinka och champinjoner, t ex, är inte särskilt svåra att laga till.
Ingredienser
3 - 4 skivor rökt skinka
smör eller margarin
250 g färska champinjoner
4 - 6 tunna skivor kalvinnanlår
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
finhackad persilja
1 citron färskpressad saft av
Instruktioner
- Klipp skinkan i strimlor och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Rensa och skiva champinjonerna. Bryn dem i litet matfett och lägg över dem i formen.
- Bryn biffarna på båda sidor i matfett. Lägg dem över skinkan och champinjonerna. Krydda med salt, peppar och finhackad persilja. Stek rätten i 225° ca 20 minuter.
- Vänd köttet. Droppa över citronsaft och låt alltsammans steka vidare några minuter. Servera rätten direkt ur formen med bakad potatis och grönsallad med tomater.
Liknande recept
Kommentarer (0)