Napolitanska biffar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Det italienska köket är mest känt för sina olika pastarätter och pizzor, men vi kan också hämta inspiration från Italien när det gäller kötträtter. Dessa biffar med skinka och champinjoner, t ex, är inte särskilt svåra att laga till.

Ingredienser

  • 3 - 4 skivor rökt skinka
  • smör eller margarin
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 - 6 tunna skivor kalvinnanlår
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • finhackad persilja
  • 1 citron färskpressad saft av
  • Instruktioner

    1. Klipp skinkan i strimlor och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Rensa och skiva champinjonerna. Bryn dem i litet matfett och lägg över dem i formen.
    2. Bryn biffarna på båda sidor i matfett. Lägg dem över skinkan och champinjonerna. Krydda med salt, peppar och finhackad persilja. Stek rätten i 225° ca 20 minuter.
    3. Vänd köttet. Droppa över citronsaft och låt alltsammans steka vidare några minuter. Servera rätten direkt ur formen med bakad potatis och grönsallad med tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben